Activiteiten: 40 jaar Buurtschap de Achterdijk

Mooi feest 40 jaar Buurtschap de Achterdijk

Op 4 juli 2011 vond het feest t.g.v. het 40-jarig bestaan van Buurtschap De Achterdijk onder grote belangstelling plaats. De locatie op de Cuijksedijk 5 was vol en gezellig. Iedereen liet zich het koude en warme buffet goed smaken. Ik had een gesprek met Tien Weren, een van de oprichters van de buurtschap.

Tien vertelt: "Toon Josemanders en Annie van Tienen hadden het idee opgevat om een buurtschap op te richten. Zo gezegd, zo gedaan. Hij werd opgericht op 3 februari 1971 bij Wim van Katwijk thuis aan de Achterdijk. In het bestuur zaten toen Frans van Lieshout, Toon Josemanders, Chris van Vorst, Toon van Summeren en ik. Nu ben ik de enige die nog over is. De rest is overleden, eigenlijk geen van allen erg oud geworden.  Ja, de bewoners waren toen eigenlijk gelijk enthousiast. We organiseerden zeskampen en droppings. Iedereen deed erg actief mee. We bouwden voor de Carnaval wagens, Toon Relou was daar niet alleen heel actief in, maar hij had ook verstand van zaken. We gingen naar een beurs om Carnavalskleren te kopen, dat was eigenlijk ook wel heel leuk om te doen."

Ik ben benieuwd of hij nu ook fijn woont. Ik woon eigenlijk geweldig nu in de Schoolstraat. Ik heb een vriendin en indertijd hebben we bij de buurtschap 2 kaartclubs opgericht. Die van mij bestaat nog, alleen heb ik nu wel 4 andere maten. Het buurtfeest ? Ja, dat was gezellig. Ze hebben mij ook nog geschminkt, moesten me wel overhalen. "Ik zal je eens 30 jaar jonger maken", zei het vrouwtje. Ik had dan ook heel erg zwarte haren", lacht Tien Weren. 

 

 

Buurtschap de Achterdijk.