Oproep: Whatsapp tegen inbrekers

Telegraaf 10 januari 2016: Het aantal buurtwhatsappgroepen in Nederland blijft maar stijgen en levert ook successen op. Vrijdagavond laat konden twee inbrekers in het Zeeuwse Krabbendijke in de kraag worden gevat, mede door de mobiele berichtendienst.

Inwoners van een buurt communiceren in een whatsappgroep zodra zij verdachte situaties tegenkomen. Het wordt ook wel als een moderne vorm van buurtwacht gezien. Het doel ervan is het veiliger maken van een wijk of dorp.

Landelijk is het aantal whatsappgroepen het afgelopen jaar fors gestegen. Waar er in februari 2014 tweehonderd appgroepen actief waren, lag dat aantal in oktober al op achthonderd. Volgens een woordvoerster van de politie Zeeland West-Brabant worden er geregeld mensen aangehouden nadat gebruik is gemaakt van buurtwhatsappgroepen. Cijfers hierover kan zij echter niet overleggen.
Het recentste voorbeeld deed zich vrijdagavond in Krabbendijke voor, toen na een snelle whatsappactie, een klopjacht van de politie en meerdere tips van dorpsbewoners konden twee inbrekers worden opgepakt. Beiden zitten nog vast.

Mede-initiatiefnemer Herman Dieleman van de Krabbendijkse appgroep is blij met dit resultaat. „Pas vorige maand zijn we met de whatsappgroep gestart. Dat al zo kort na de oprichting twee criminelen worden gepakt is natuurlijk geweldig. Na dit succes krijgen we steeds meer aanmeldingen en zien we ook in veel andere dorpen dergelijke initiatieven van de grond komen.”

Lijkt jou dit ook een goed initiatief voor onze buurt en wil je hieraan meedoen, log dan in (eventueel na registratie) en vul je gegevens daarna hieronder in (zichtbaar na inloggen)

Lijkt jou dit ook een goed initiatief voor onze buurt en wil je hieraan meedoen, log dan in (eventueel na registratie) en vul je gegevens daarna hieronder in (zichtbaar na inloggen)

 

Buurtschap de Achterdijk.