Welkom op de website van buurtschap "De Achterdijk"

De 5 laatst bekeken berichten:De 5 meest bekeken berichten:
1: Uit de buurt: Expositie Elly Meijnders1: Ontmoeting met: familie Kolenbrander
2: Ontmoeting met: Harm van Kessel2: Maak kennis met: Familie Van Summeren
3: Activiteiten: Carnaval 20113: Activiteiten: 40 jaar Buurtschap de Ach.....
4: Activiteiten: Paaseieren zoeken 20104: Ontmoeting met: familie Jansen-Van den .....
5: Activiteiten: Kinderuitstapje Irrland5: Activiteiten: Kinderuitstapje Irrland

Oproep: Whatsapp tegen inbrekers

Telegraaf 10 januari 2016: Het aantal buurtwhatsappgroepen in Nederland blijft maar stijgen en levert ook successen op. Vrijdagavond laat konden twee inbrekers in het Zeeuwse Krabbendijke in de kraag worden gevat, mede door de mobiele berichtendienst.

Inwoners van een buurt communiceren in een whatsappgroep zodra zij verdachte situaties tegenkomen. Het wordt ook wel als een moderne vorm van buurtwacht gezien. Het doel ervan is het veiliger maken van een wijk of dorp.

Landelijk is het aantal whatsappgroepen het afgelopen jaar fors gestegen. Waar er in februari 2014 tweehonderd appgroepen actief waren, lag dat aantal in oktober al op achthonderd. Volgens een woordvoerster van de politie Zeeland West-Brabant worden er geregeld mensen aangehouden nadat gebruik is gemaakt van buurtwhatsappgroepen. Cijfers hierover kan zij echter niet overleggen.
Het recentste voorbeeld deed zich vrijdagavond in Krabbendijke voor, toen na een snelle whatsappactie, een klopjacht van de politie en meerdere tips van dorpsbewoners konden twee inbrekers worden opgepakt. Beiden zitten nog vast.

Mede-initiatiefnemer Herman Dieleman van de Krabbendijkse appgroep is blij met dit resultaat. „Pas vorige maand zijn we met de whatsappgroep gestart. Dat al zo kort na de oprichting twee criminelen worden gepakt is natuurlijk geweldig. Na dit succes krijgen we steeds meer aanmeldingen en zien we ook in veel andere dorpen dergelijke initiatieven van de grond komen.”

Lijkt jou dit ook een goed initiatief voor onze buurt en wil je hieraan meedoen, log dan in (eventueel na registratie) en vul je gegevens daarna hieronder in (zichtbaar na inloggen)

Lijkt jou dit ook een goed initiatief voor onze buurt en wil je hieraan meedoen, log dan in (eventueel na registratie) en vul je gegevens daarna hieronder in (zichtbaar na inloggen)


Activiteiten: Middagje uit

Ook hebben we deze keer een leuke activiteit voor jong en oud, namelijk op zondag 23 november 2014.

We beginnen om 15.00  uur met een rondleiding bij de Orchid’s paardenmelkerij, Graafsebaan 3 te Zeeland

Aansluitend gaan we om ongeveer 17.00 uur naar het Witte Huis aan de Reeksweg 7 te Zeeland voor een warm buffet. Misschien zijn er ook cadeautjes voor de kleine achterdijkertjes.

Graag zouden wij voor 17 november willen weten wie er meegaan!!!

Eigen bijdrage:  €15,- volwassenen,  €7,50 kinderen.


Activiteiten: Fietstocht en BBQ

hoi Allemaal,
 
we weten het is al binnenkort, maar we willen zaterdag 6 september 2014 een fietstocht en een bbq houden. Ook voor de kinderen die van de basisschool af zijn.
 
Fietstocht rond 16.00u
BBQ rond 19.30u
 
Als er genoeg opgaves zijn laten we het doorgaan.
 
 
GRAAG VOOR MAANDAG 1 SEPTEMBER LATEN WETEN!!!!


 


Activiteiten: Boswandeling Mook

Op zondag 19 mei was er een voorjaarsactiviteit georganiseerd voor de basisschool kinderen: een boswandeling in Mook.
Nadat we verzameld hadden bij Erik en Miriam, reden we om half 2 richting Mook. De route begon bij Herberg 't Zwaantje. De kinderen kregen een een paar leuke opdrachten mee voor onderweg. Het was schitterend weer om te wandelen.
De gezellige middag werd afgesloten met patat en ijs bij 't Zwaantje.


Activiteiten: E-mail notificatie

Beste leden van buurtschap de Achterdijk,

Als je geregistreerd bent als lid van buurtschap de Achterdijk ontvang je automatisch een e-mail als er een nieuw bericht op onze website is geplaatst. Het is nu aan de redactie .....

René Jansen


 

Buurtschap de Achterdijk.